Jordy – Hoofd OK

Alweer tien jaar geleden begon ik bij Boerhaave als leerling operatieassistent. Via mijn opleiding had ik te horen gekregen dat hier een stageplek beschikbaar was. Het eerste gesprek dat ik had was met de directeur en de HR-manager en dit voelde gelijk als een warm bad. De dag erna mocht ik al meteen een dagje komen proefdraaien, dit beviel zo goed dat ik de dag daarna al aan de slag kon. De Boerhaave werd groter en ik groeide gestaag mee. Nu, tien jaar later, mag ik de functie van Hoofd OK vervullen met volgend jaar 10 operatiekamers onder mijn hoede.

De begeleiding in mijn professionele ontwikkeling vanuit het management en HR is top geweest, ik heb me altijd gesteund gevoeld. Ik mocht extra cursussen en opleidingen volgen en kon altijd bij iedereen binnenlopen om advies te vragen voor zowel werk- als privé gerelateerde zaken. Het bedrijf functioneert dus een beetje zoals een familie. Dat is precies wat ik zo fijn vind aan de Boerhaave, want in het ziekenhuis heb ik me jarenlang een ‘nummertje’ gevoeld. Ik kwam er dankzij de Boerhaave steeds meer achter waar mijn krachten liggen, wat ik nog moet leren of juist waar ik helemaal niet geschikt voor ben.

De communicatielijnen in de organisatie zijn kort en het management is heel toegankelijk, hierdoor kunnen we snel dingen aanpassen. Ook zorgen we ervoor dat de processen zo effectief en efficiënt mogelijk verlopen, met het gebruik van middelen die het werk makkelijker maken, zoals een Revolve systeem bij lipofillings.

Het scala aan operaties is hier niet zo heel breed, waardoor we op een goed tempo door kunnen werken en nieuwe mensen de werkzaamheden snel oppikken. Op deze manier raak je als team goed op elkaar ingespeeld. Je staat bij de Boerhaave samen met de chirurg aan tafel en moet hierdoor tegelijk instrumenteren en assisteren, dit maakt het qua handelingen een stuk uitdagender dan als derde of vierde man aan tafel. Omdat we nauw met elkaar samenwerken voelt het als een vertrouwde omgeving, waar je gewoon jezelf kan zijn. Een plek waar we aandacht hebben voor elkaar, behulpzaam zijn en waar een aangename en gezellige sfeer hangt!